NĚKOLIK UŽITEČNÝCH RAD
![]()
|
Dříve než začnete - přečtěte si pozorně recept a připravte si všechny suroviny v naváženém množství.
Čerstvé přísady jako mléko, vejce, máslo, margarín, jogurt atd. mají mít pokojovou teplotu, proto je alespoň půl hodiny předem vyjměte z lednice.
Pro přípravu křehkého těsta nebo slaného koláče se naopak používají suroviny vychlazené.
Pokud není v receptu uvedeno jinak, předehřejte troubu na potřebnou teplotu.
Při pečení chleba se doporučuje postavit do trouby nádobu s trochou vody, aby vznikala pára.
Sušené droždí je aktivní droždí, které můžete vmíchat přímo do mouky. Čerstvé droždí je naopak potřeba rozpustit se lžičkou cukru ve sklenici do poloviny naplněné vlažnou vodou a teprve poté přidat do mouky.
Práci zjednoduší hnětač těsta nebo ruční šlehač. Pokud tyto kuchyňské pomocníky nemáte, je zapotřebí „síly a trpělivosti“, abyste těsto zpracovali do hladké a rovnoměrné konzistence.
Těsto na chléb a kynuté těsto doporučujeme po dobu kynutí přikrýt utěrkou, aby bylo chráněno před průvanem a nevysychalo na povrchu, což by zabránilo vykynutí.
Chcete-li vyzkoušet, jestli už je koláč dopečený, otevřete troubu až před koncem doby pečení a do těsta zapíchněte špejli, na které už nesmí po vytažení ulpívat těsto.
Hodně úspěchů a – hlavně – dobrou chuť!
Počet výrobků: 0
Hodnota: 0,00 Kč
Obsah košíku můžete změnit u pokladny
![]() |
Objednáváte poprvé a chcete naše produkty nejprve vyzkoušet? Vložte do svého košíku Degustační balíček. Platí pouze pro první objednávku. |
![]() |
Pět dárků za jeden nákup? U nás ano! Stačí nakoupit za více než 1 500,- Kč bez DPH a vybrat si 5 dárků do košíku! Platí pro všechny zákazníky. |
![]() |
Neprodali jste všechno? U nás si můžete vyměnit až 5 produktů s prošlou dobou minimální použitelnosti za jiné v podobné hodnotě. Platí pro všechny naše obchodní partnery. |